Halsizliğe Ne İyi Gelir?
Halsizlik, dinlendiğinizde geçmeyen bitkinlik, yorgunluk veya enerji eksikliği hissidir. Çoğu zaman halsizlik bir veya birden fazla alışkanlığınızdan veya rutininizden kaynaklanabilir. Halsizlik; fiziksel yorgunluğa, kötü beslenme alışkanlıklarına, duygusal strese, can sıkıntısına veya uyku eksikliğine verilen normal ve önemli bir tepki de olabilir.
Bazı durumlarda ise halsizlik, altta yatan bir tıbbi sorunların belirtisi olabilir. Halsizlik sorununuz yeterli...
Gummy Vitaminlerin Avantajları
Gummy vitaminler hem çocuklar hem de yetişkinler arasında gün geçtikçe popüler hale geliyor.
İçerisinde çeşitli temel vitamin ve mineralleri barındıran çiğnenebilir formdaki bu gıda takviyeleri, klasik gıda takviyelerine kıyasla pek çok avantaj sunabiliyor.
Gummy vitaminler hakkında merak edilen soruları yanıtlıyoruz.
Gummy Vitamin Nedir?
Gummy vitaminler, sakızlı şekerlere benzer bir dokuya ve tada sahip, çeşitli tat ve renklerle karşımıza...
5-HTP Nedir, Ne İşe Yarar?
5-Hidroksitriptofan (5-HTP), vücudunuzun doğal olarak ürettiği bir amino asittir. Vücudunuz onu serotonin üretmek için kullanır. Düşük serotonin seviyesi ise depresyon, anksiyete, uyku bozuklukları, kilo alımı ve diğer sağlık sorunları ile ilişkilidir. Bu nedenle, vücudunuzun serotonin üretimini artırmanın çeşitli faydaları olabilir. 5-HTP takviyelerinin giderek popülerleşmesinin sebebi de budur.
5-HTP’nin potansiyel faydalarını sıralıyor ve merak edilen tüm...
Quercetin Nedir, Faydaları Nelerdir?
Quercetin, flavonoidler adı verilen bitki bileşikleri grubuna ait bir pigmenttir. Antioksidan özellikleri ile öne çıkan bu bileşik en fazla mor renkli meyve ve sebzelerde yer alır. Ortalama bir kişinin çeşitli gıda kaynakları aracılığıyla günde 10-100 mg tükettiği tahmin edilir. Yaygın olarak quercetin içeren bazı yiyecekler ise aşağıdaki gibi sıralanır (1):
Soğan
Elma
Üzüm
Çilek
Brokoli
Narenciye
Kiraz
Yeşil çay
Kahve
Quercetin’in Faydaları
Enflamasyonu Azaltabilir
Araştırmalar, yüksek...
Tam Buğday Unu Nedir? Özelikleri Nelerdir?
Günümüzde beyaz un ile buğday unu gibi un çeşitleri, çoğu tarifin içerisinde yer alıyor. Ekmek başta olmak üzere diğer temel besin öğelerinin içerisinde bulunan un, cinsine göre farklı özelliklere sahip olabiliyor. Tam buğday unu, unların arasında daha faydalı olduğu bilinen unların başında yer alıyor.
Tam Buğday Unu Ne Demek?
Buğday, un elde etmek için kullanılan ilk...
Nature’s Supreme Ester-C’nin Öne Çıkan Özellikleri
Askorbik asit adıyla da bilinen C vitamini, suda çözünen bir vitamin çeşidi olarak biliniyor. Meyve ve sebzelerde yaygın olarak bulunan bu vitamin çeşidi ise insan vücudunda üretilemediği için beslenme ya da takviye yoluyla vücuda alınabiliyor.
C vitamini, bağışıklık sisteminizin hücresel işlevine katkıda bulunabildiği için özellikle bağışıklık sistemi üzerindeki rolü ile biliniyor. C vitamini takviyeleri enfeksiyona...
Bezelye Proteininin Özellikleri
Bitkisel protein kaynaklarına olan merak, günümüzde beslenme sistemlerinin değişmesi ve yaşam tarzına yansıması sayesinde giderek artıyor. Çok bilinenin aksine proteinin sadece hayvansal gıdalardan alınabilmesi fikri, yerini yavaş yavaş bitkisel proteinlere olan ilgiye bırakıyor.
Gün geçtikçe popülerliği artan protein tozlarının arasında yer alan bezelye proteini, içerdiği yüksek protein oranının yanı sıra gluten ve soya içermemesi sayesinde...
Kolajen mi, Whey Proteini mi?
Kolajen git gide popüler hale geldikçe, kolajen ile whey proteini arasındaki fark da merak konusu oluyor. Peynir altı suyu olarak da bilinen whey proteini, fitness tutkunları tarafından kas geliştirmek için onlarca yıldır kullanılıyor. Böylece fitness endüstrisinde denenmiş ve namını hak eden bir takviye olarak yerini koruyor. Yapısal protein olan kolajen ise cilt ve eklem...
Çocuğunuzun Bağışıklığını Destekleyen İpuçları
Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla birlikte, kapalı ortamlarda geçirilen vakit artıyor. Uzun bir yaz tatilinden sonra çocukların okula dönmesi, aileler için oldukça heyecan verici ancak bir o kadar da telaşlı. Her gün çok sayıda öğrenciyi kapalı mekanlarda bir araya getirmek, bakteri ve virüslere kaçınılmaz şekilde maruz kalmaları anlamına da gelebiliyor.
Eğitime, eğlenceye ve sosyalleşmeye...
Resveratrol Nedir, Etkileri Nelerdir?
Resveratrol; antioksidan bakımından zengin olan bir polifenol grubuna aittir. Kısaca antioksidan gibi davranan bir bitki bileşiği diyebiliriz. Resveratrol bildiğiniz ve sevdiğiniz birçok içerik de dahil olmak üzere 70'den fazla bitki türünde yer alır. En çok üzüm kabuğunda bulunduğu bilinen resveratrol; fıstık, yaban mersini, bitter çikolata ve kızılcıkta da bulunur. Bu bileşik çoğunlukla üzüm gibi...